Над 105 млн. ентусиасти са пробвали една от най-популярните видеоигри

...
Над 105 млн. ентусиасти са пробвали една от най-популярните видеоигри
Коментари Харесай

Нов спорт: Как българин геймър стана милионер

Над 105 млн. запалянковци са пробвали една от най-популярните видеоигри в света - Dota 2. Всъщност до момента в който четете този материал най-малко половин милион геймъри мерят сили в онлайн арената.

Най-добрите 80, 18 тима по петима, вземат участие в кулминационната точка на сезона - The International. Тази година в шампионата, с награден фонд 25 млн. $, победи Team Liquid, а на върха в Dota 2 стъпи българин - Иван Бориславов Иванов с прякор MinD_ContRoL.

Успехът му донесе популярност и го направи милионер. С получените 2 млн. лева от наградния фонд той е най-успешният ни състезател от началото на 2017 година, оповестява bTV.

Повечето професионални Dota играчи прекарват най-малко 8 часа от денонощието в арената. Всеки има собствен жанр и разбирания по какъв начин би трябвало да се развива даден воин. Времето прекарано пред монитора обаче не е решащо. По-важни са умеенето да играеш в екип и погледът над играта. Трябва да бъдеш с най-малко един ход пред съперника. Да мислиш бързо, само че да не действаш преждевременно. Едно неверно решение може да хвърли напразно напъните на съотборниците ти.

Натоварване за тялото и мозъка. Ето за какво Dota 2 не е просто игра, а електронен спорт №1.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР