Над 105 милиона за абсолютно всички пенсионери - по 50

...
Над 105 милиона за абсолютно всички пенсионери - по 50
Коментари Харесай

Борисов и кабинетът утвърдиха 105 милиона лева за пенсионерите

Над 105 милиона за безусловно всички пенсионери - по 50 лева за месец октомври. Това одобряваме сега и мисля, че сме поели този ангажимент. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на днешното държавно съвещание.

Кабинетът гласоподава над 2,1 милиона пенсионери да получат добавка към пенсиите си за месец октомври. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, без значение от размера на техните пенсии.

За изплащането на добавките за месец октомври държавното управление ще отпусне спомагателни 105 962 800 лв. по бюджета на държавното публично обезпечаване. Средствата са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията, по централния бюджет за 2020 година

Изплащането на добавката от 50 лева към пенсиите за октомври е третата стъпка за поддръжка на пенсионерите, планувана в новия пакет със социално-икономически ограничения на държавното управление.

Сн. МС
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР