Над 1000 зъболекари подписаха петицията срещу проект на наредба за

...
Над 1000 зъболекари подписаха петицията срещу проект на наредба за
Коментари Харесай

Зъболекари се обявиха против наредба на БЗС

Над 1000 зъболекари подписаха петицията против план на разпоредба за добра здравна процедура, направен от Българския зъболекарски съюз. Специалистите по дентално здраве настояват, че с измененията се опълчват лекарите по дентална медицина със компетентност и тези без компетентност, и в случай че наредбата бъде призната в този ѝ тип, хората отвън огромните градове са може да останат без зъболечение. Темата разясниха в ефира на Българска национална телевизия доктор Бранимир Кирилов и доктор Николай Шарков.

„ Това, което ни тормози в препоръчаното от Българския зъболекарски съюз, е фактът, че има доста забранителни клаузи върху опцията на сътрудниците да упражняват специалността. Те на процедура изправят 7 млн. българи пред невъзможността на следващия ден да отидат при зъболекаря си “, сподели Бранимир Кирилов. Според Шарков пък няма да има никакви рестрикции, а всички пациенти ще бъдат лекувани, по този начин както и са били лекувани до момента.

Двамата влязоха в спор за документа, който регламентира разпоредбите за работа на зъболекарското съсловие.

На конгрес в петък и събота в София ще се съберат стоматолози от цялата страна за заключителен вид на наредбата.

Част от терзанията на зъболекарите идват и от това, че са имали малко време да се срещнат с текстовете, преди те да бъдат разисквани на Конгреса на БЗС. Те настояват, че са имали единствено 4 дни - от 6 до 10 юни, с цел да се срещнат с документа и да дадат оферти.

Стоматолозите, които са подписали петицията към този момент са изпратили оферти за смяна на наредбата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР