Над 1000 участници от цялата страна ще се включат тази

...
Над 1000 участници от цялата страна ще се включат тази
Коментари Харесай

Рекорден брой участници идват за фестивала “Сребро в косите, песен в душите

Над 1000 участници от цялата страна ще се включат тази година в Седмото издание на националния фестивал "Сребро в косите, ария в душите - край морето на Бургас ". Съставите и самостоятелните реализатори, които идват в морския град за най-голямото събитие у нас, отдадено на българските пенсионери, слагат самобитен връх. В предните издания на песенния фестивал участниците наброяваха сред 700 и 800 души.

И тази година фестивалът ще се организира в границите на 2 дни - 28 и 29 септември /четвъртък и петък/. Самодейните певчески групи и сформира ще показват богат и разнороден репертоар от достоверен и обработен български фолклор, известни естрадни, патриотични и остарели градски песни.
Наред с пенсионерските клубове и обединения от Бургас, в града идват посетители от цяла България. Целта на фестивала е обществена акомодация на хората от така наречен "трета " възраст, както и запазване, насърчаване и разпространение на българската фолклорна, естрадна и остаряла градска ария.

Концертите и в двата дни ще бъдат в залата на НХК и ще стартират от 10.00 часа. По традиция през втората вечер /29 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.

Фестивалът се провежда от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004 ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР