Над 1000 участници на високо европейско и международно ниво събра

...
Над 1000 участници на високо европейско и международно ниво събра
Коментари Харесай

Мария Габриел: Научните изследвания и иновациите са катализатор за постигане на целите на екологичния преход

Над 1000 участници на високо европейско и интернационално равнище събра онлайн форумът за изменението на климата – нововъведения и екологични технологии на Европейския зелен пакт, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, министри от Израел, посланици и специалисти разискваха опциите за съдействие в световен проект в региона на научните проучвания и нововъведенията за реализиране на задачите на зеления пакт.

"Екологичният пакт е новата тактика за напредък, която има за цел да трансформира стопанската система на Европейски Съюз в конкурентоспособна и ефикасна във връзка с ресурсите и да реализира нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050г. Това е предизвикателство, само че и дава доста благоприятни условия за стопански напредък и нови работни места. Екологичната промяна би трябвало да бъде също обективна и от изгода за обществото. Научните проучвания и нововъведенията са главен мотор за ускорение на преходите, които са нужни във всички браншове на стопанската система, “ съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Тя открои рамковата стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения „ Хоризонт 2020 “ и бъдещата стратегия „ Хоризонт Европа “ като съществени принадлежности за екологичния преход на нашите стопански системи и общества. Комисарят притегли вниманието към идната покана за показване на планови оферти „ Зелен пакт “. Тя планува над 3 милиарда евро за създаване на технологии за създаване на нисковъглеродно и стабилно на изменението на климата бъдеще. Освен това „ Хоризонт Европа “ е с повишен бюджет в размер на 94.4 милиарда евро в новото предложение на Европейска комисия за дълголетен бюджет и инструмента за възобновяване Next Generation EU.

Габриел: През септември ще представим обновения План за деяние в региона на цифровото обучение

„ Новост на програмата са задачите, които ще дават решения на някои от най-големите публични провокации. Четири от петте задачи са директно свързани с екологичния преход. Това са чисти води, неутрални във връзка с климата градове, здравословни почви и храни, адаптиране към изменението на климата. Именно в тези области обществените нововъведения могат да дават нови работещи решения в интерес на обществото. Те дават опция на жителите да бъдат ангажирани в процеса на основаването им “, разяснява Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. Тя акцентира, че Европейският съвет по нововъведенията (ЕСИ) ще играе основна роля за поощряване на нововъведенията за екологичния преход при поддръжката си за започващи, дребни и междинни предприятия. Преди дни бе основан и Фонд за дялово присъединяване към ЕСИ, който ще даде финансови вложения в размер от 500 хиляди евро до 15 милиона евро за компании, ориентирани към пробивни нововъведения. По този метод ще ги подкрепи бързо да осъществят своите новаторски артикули на европейските и международните пазари и да разширят производството си.

Отбелязвайки значимостта на интернационалното съдействие, българският еврокомисар акцентира, че въз основа на мощния потенциал на Израел в региона на нововъведенията и технологиите, страната е значим сътрудник на Европейски Съюз в редица публични провокации като битката с изменението на климата. Налице са и редица положителни практики от започващите предприятия, работещи в региона на зелените технологии.

Мария Габриел започва нова социална консултация

„ Днешният конгрес демонстрира по какъв начин можем дружно да приведем нашите политики в сходство, тъй че да създадем подобаващите условия за внедряване на зелени технологии. Разчитаме и на ангажираността на жителите, с цел да реализираме задачите на екологичния преход “, означи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. Тя осведоми, че в края на септември ще се проведат „ Дни на научните проучвания и нововъведенията “ в Брюксел. Събитието ще бъде във виртуален формат и в него могат да вземат присъединяване всички заинтригувани страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР