Над 1000 полицаи участваха в операция срещу най-голямата престъпна групировка

...
Над 1000 полицаи участваха в операция срещу най-голямата престъпна групировка
Коментари Харесай

Тече мащабна полицейска операция срещу най-голямата престъпна групировка в Бразилия

Над 1000 служители на реда участваха в интервенция против най-голямата незаконна формация в Бразилия, в която бяха издадени над 400 заповеди за задържане и бяха замразени 46 милиона $ в банкови сметки, заяви Българска телеграфна агенция.

Операцията против групировката "Първи столичен военен отряд " протече в 20 от 26-те щата на Бразилия. Издадени са 422 заповеди за задържане и са осъществени 201 обиска.

На прицел са взети членове на организацията, обвинени в пране на пари от наркотрафик, които по-късно се изплащат на други членове на групировката, излежаващи присъди в пандиза.

Идентифицирани са 210 такива високопоставени членове на групировката, които се намират във федерални затвори. Те получавали месечни заплащания, тъй като са заемали висши постове в организацията или са убивали държавни чиновници. Замразени са 252 милиона реала (46,6 милиона долара) в съмнителни банкови сметки и са иззети над 6 милиона реала (1,1 милион долара) в брой.

Групировката е основана през 1993 година в пандизите на Сао Пауло и наброява над 30 000 членове в цяла Бразилия. Тя взе участие в интернационалния наркотрафик от Бразилия към Европа, Африка и Азия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР