Над 1000 нелегални мигранти бяха задържани в граничещата с България

...
Над 1000 нелегални мигранти бяха задържани в граничещата с България
Коментари Харесай

Над хиляда бежанци идват към България

Над 1000 незаконни мигранти бяха арестувани в граничещата с България турска северна провинция Одрин в понеделник. Това оповестиха източници на сигурността, представени от Анадолската организация, написа Блиц.

``
реклама

" Силите на жандармерията и граничните войски през последните два дни организират интервенции в провинциите в регионите на Ипсала, Мерич, Кесан и Узункопру ", сподели източникът, който изиска да не бъде назван заради ограничавания за диалози с медиите.

По време на интервенциите бяха хванати общо 1023 незаконни мигранти - от Сирия, Афганистан, Мароко, Ирак и Бангладеш. 

По-късно всички мигранти са били ориентирани към провинциалната дирекция по миграция.

Все още не е известно дали бежанците са се устремили към България поради следващ преднамерено популяризиран слух, че Германия отново се отваря за мигранти, както се случи при започване на април т.г. 

Турция е главният път за незаконни мигранти, които се пробват да преминат в Европа, изключително след 2011 година, когато стартира сирийската революция. Европейският съюз подписа съглашение с турските управляващи да задържат на своя територия тръгнали към Западна Европа мигранти в подмяна на финансова инжекция от няколко милиарда евро.

Около 260 000 незаконни мигранти са били арестувани в Турция през 2018 година, съгласно Министерството на вътрешните работи.

След последните наказания на Европейски Съюз против Турция обаче президентът Ердоган съобщи, че стопира действието на съглашението и страната му повече няма да приема назад мигранти, недопуснати или върнати от Евросъюза.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР