Над 1000 мигранти продължават своето неподчинение и се изнесоха на

...
Над 1000 мигранти продължават своето неподчинение и се изнесоха на
Коментари Харесай

Продължават опитите на мигрантите в Гърция да пробият през полицията

Над 1000 мигранти не престават своето непокорство и се изнесоха на палатки отвън лагера „ Диавата “ в Солун, като непрестанно пробват да преминат през полицейската защита.

През последните няколко дни мигрантският напън в Гърция се ускори, което накара гръцките управляващи да изпратят спомагателна защита на сухопътната граница със Северна Македония. Бежанците желаят от там да заминат към Германия.

Мигрантите са били подлъгани от изявления в обществените мрежи с изказвания, че може да доближат свободно до границата на Гърция с Албания и Северна Македония. Така край Солун единствено за няколко дни се оформи цялостен палатков лагер. Там обаче изискванията за живот са извънредно неприятни и стартират да се появяват редица проблеми. Основният е неналичието на храна.

Министърът по миграцията Димитрис Вицас предизвести бежанците да не се поддават на операции в обществените мрежи и подсети, че мигрантите са длъжни да съблюдават законите на страната, която ги е приела.

От няколко дни се разяснява и, че наоколо до турската границата има хиляди мигранти, подготвени да преминат в Гърция. Само за една нощ турската гранична защита е задържала над 200 души, тръгнали към Солун.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР