Над 1000 медицински работници започнаха стачка днес в Хонконг, за

...
Над 1000 медицински работници започнаха стачка днес в Хонконг, за
Коментари Харесай

Медицински работници на стачка в Хонконг с искане за затваряне на границата с континентален Китай

Над 1000 медицински служащи започнаха стачка през днешния ден в Хонконг, с цел да накарат локалното държавно управление да затвори границата с континентален Китай поради епидемията от новия ковид, появил се първо в китайския град Ухан, предадоха международните организации.

Синдикатът, провел стачката - Съюз на болничния личен състав - предизвести, че в случай че държавното управление не реагира до 18 ч. през днешния ден локално време, то ще има нов апел още 6000 медицински служащи да се включат в стачните дейности през остатъка от седмицата.

Лекари в Хонконг на стачка, желаят Китай да затвори границата си

Същевременно американският държавен секретар Майк Помпейо сподели, че Съединени американски щати възнамеряват още полети за прибиране на американци от китайската провинция Хубей, съобщи Ройтерс. Той сподели, че с тези полети Съединени американски щати могат да приберат и жители на други страни. На отиване те могат да доставят медицински произведения.

Малдивите оповестиха възбрана за влизане в страната на пасажери от Китай поради ковид, съобщи Ройтерс. Миналата година страната бе посетена от над 280 000 туристи от Китай.

В Южна Корея ще ревизират за ковид всички, които са заболели с кашлица и висока температура, съобщи ТАСС, като се базира на известие на здравното министерство. В страната поради ковид за затворени съвсем 500 учебни заведения.

Японският министър председател Шиндзо Абе сподели, че Япония ще постави всички вероятни старания вирусът да не засегне олимпийските игри, започващи на 24 юли, съобщи Ройтерс.

Русия стартира евакуацията на свои жители от Ухан през днешния ден, съобщи Ройтерс. Операцията ще се прави от въздушнокосмическите сили, които са част от въоръжените сили. Смята се, че в Ухан и прилежащата му провинция Хубей има над 600 съветски жители, сподели заместник-премиерката Татяна Голикова.

Коронавирусът стигна и до Филипините, първи умрял

От среднощ съветските железници пък краткотрайно преустановиха влаковете до Китай, а Москва към този момент ограничи директните полети до азиатската страна.

Същевременно в китайски селски региони управляващите следят с патрулиращи дронове дали хората съблюдават наредбите да не се събират на едно място в разгара на епидемията, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР