Над 1000 лв. сметка за ток - такава фактура получи

...
Над 1000 лв. сметка за ток - такава фактура получи
Коментари Харесай

Жена получи сметка от 1163 лева за ток за малко жилище

Над 1000 лева сметка за ток - такава фактура получи гражданин на плевенското село Върбица, обитаващ едвам 40 кв./м повърхност. Огромната сметка идва след ремонт на електромера. " Лятото плащахме към 80 лева Ноември месец платихме 130 лева, а декември - 426 лева Разбрахме, че нямаме нощна цена, тъй като сме с трифазен ток. Ходих в ЧЕЗ и го узаконих. Очаквах, че повече няма да имаме сходни проблеми ", разказа в ефира на " Здравей, България " по Нова тв Весислава Хотова. Тя добави, че незабавно откакто е получила новата фактура от 1136 лева, е отишла до ЧЕЗ, с цел да ревизира какво тъкмо се случва. По думите й от там й обяснили, че е обикновено през зимния интервал да имат по-големи сметки. От компанията декларират още, че дамата би трябвало да подаде съответните документи, с цел да може електромерът да бъде тестван от експерт.

" Пуснах заявление и ми споделиха, че до 7 работни дни ще дойдат и ще ревизират дали е станала някаква неточност. Ако те кажат, че всичко е наред, мога да изисквам инспекция от друга лаборатория ", допълни Весислава Хотова. От енергийната компания обявиха, че ще възстановят парите на дамата, в случай че се откри, че електромерът не регистрира вярно. Те са безапелационни обаче, че отчитането се следи от GPS система и се прави снимков материал на електромерите, които са отвън къщите. Предстои проверка по случая.

" Никога не сме плащали такива сметки. Живели сме преди в къща без изолираност и отново в никакъв случай сумата не е била такава “, споделя тя. " Дори не сме употребили бойлер и пералня. Това е невероятно. Имам съмнение, че някой може да се е свързал с електромера ни “, съобщи Хотова.  

" През 30-те дни, през които тече следствие, не може да ми спрат електричеството “, добави Хотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР