Над 1000 лева Гражданска отговорност може да стане факт, ако

...
Над 1000 лева Гражданска отговорност може да стане факт, ако
Коментари Харесай

Обезщетенията за болка и страдание раждат криминални схеми, смята застраховател

Над 1000 лв. „ Гражданска отговорност ” може да стане факт, в случай че не бъде стеснен размерът на компенсациите след гибел на непосредствен, предизвестиха през вчерашния ден от Асоциацията на застрахователите в България.
 Мегапроблем: Застрахователите нямат стикери за изгорелите с Гражданска в Олимпик  200 000 коли от петък остават остават без Гражданска след краха на ЗК Олимпик
От сектора считат, че са изправени пред финансова опасност след решението на Върховния касационен съд за по-широк кръг на родственици с право на обезщетение.

„ Ние не желаеме предел на компенсациите по „ Гражданска отговорност ”, желаеме предел на един единствен съставен елемент по тях – компенсацията за болежка и страдалчество. Той е мъчно оценим, практиката е доста изкривена и поражда тежки и престъпни схеми ”, разяснява в предаването „ Тази заран ” Светла Нестерова, ръководител на Асоциацията на застрахователите.

По думите й доста по-честно би било да се заплаща за действителния стопански резултат. „ Човешкият живот няма цена, само че има стопански резултат от загубата – в целия свят има методиката за изчислението му ”, посочи Нестерова.

„ Практиките са ужасяващи – като се стартира от това да се прибират по 80-90% от компенсацията под формата на адвокатски хонорар, наемат се погребални сътрудници, работи се със чиновници на Министерство на вътрешните работи, юристи схващат за гибелта на човек на пътя преди околните му. Ние се борим с тези практики от дълго време ”, сподели още ръководителят на Асоциацията на застрахователите.

Според нея препоръчаните от Менда Стоянова предели на компенсациите са спешна мярка, а лимитите би трябвало да краткотрайни, до момента в който се създаде методика за тези компенсации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР