Над 1000 души в Ирак бяха приети в болница заради

...
Над 1000 души в Ирак бяха приети в болница заради
Коментари Харесай

Пясъчна буря прати над 1000 души в болница в Ирак

Над 1000 души в Ирак бяха признати в болница поради респираторни болести, провокирани от пясъчна стихия , оповестява " Франс прес ".

Това е седмата подред пясъчна стихия, която връхлетя страната през последния месец.

Жителите на шест от 18-те иракски провинции, в това число Багдад и обширния западен район Ал-Анбар, за следващ път осъмнаха с гъст облак прахуляк, покрил небето.

Властите в провинциите Ал-Анбар и Киркук приканиха хората да останат на закрито.

Болниците в провинция Ал-Анбар са приели над 700 пациенти със затруднено дишане, в централната провинция Салахедин се оповестява за повече от 300 случая, а централната провинция Дивания и провинция Наджаф, на юг от Багдад, записаха по към 100 случая.
 Снимка 572972
Източник:

Ирак е изключително уязвим от изменението на климата и през последните няколко години към този момент стана очевидец на рекордно ниски превалявания и високи температури.

Според специалистите тези фактори заплашват да доведат до с оциална и икономическа злополука в страната.

През ноември Световната банка предизвести, че до 2050 година водните запаси в Ирак може да намалеят с 20% поради климатичните промени.
 Снимка 572971
Източник:

В началото на април държавен чиновник предизвести, че през идващите десетилетия Ирак може да се сблъска с " 272 дни прахуляк " годишно.

Министерството на околната среда заяви, че казусът с това метеорологично събитие може да бъде решен посредством " увеличение на растителната завивка и засаждане на гори, които да извършват ролята на ветрозащитни уреди ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР