Над 1000 души в Добрич успяха да се докоснат до

...
Над 1000 души в Добрич успяха да се докоснат до
Коментари Харесай

Добрич се докосна до магията на световната купа, ред е на Разград!

Над 1000 души в Добрич съумяха да се допрян до златната международна купа, с която на 30 септември ще бъде коронован идващият първенец на планетата по волейбол! Трофеят беше показан персонално от волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Именитият волейболист взе участие в специфична игра с въпроси към публиката, а за най-подготвените имаше и специфична премия - билет за дуел на българския народен тим от първата фаза на международното състезание в Двореца на културата и спорта във Варна.

 Kupata e v Dobrich

Снимка за спомен със международната купа си направи и кметът на Добрич Йордан Йорданов, както и волейболистите от мъжкия тим на „ Добруджа 07 “.

 Dobrich 5

„ За мен този интерес към международната купа във всеки град е изцяло естествен. Затова от Българската федерация по волейбол и сътрудникът ни Лидл България взехме решение да създадем този „ Трофи Тур “ освен в градовете-домакини Варна, Русе и София. Целта ни е жителите и посетителите да схванат, че от 9 до 18 септември българският тим играе във Варна, след което продължава присъединяване си в София. Най-важното е да напълним залите, тъй като знаете, че когато играем пред лична аудитория и цялостни трибуни тимът е със напълно друго самочувствие и дава в действителност максимума от себе си. Пожелавам на момчетата на първо място да са здрави и да създадат положителни мачове “, съобщи Любо Ганев.

Финалната фаза на златния „ Трофи Тур “ продължава с цялостна мощ и през днешния ден (18 август)! Следващата спирка е Разград, където тъкмо в 18:00 ч. трофеят ще бъде изложен на площад „ Момина чешма “ пред Общински културен център.

Обиколката на най-желания трофей във волейбола се провежда от Българската федерация по волейбол и колегата й Лидл България. До 25 август със съдействието на общините, жителите на още няколко български града ще имат достойнството за персонална среща със международната купа.

Ето и цялата стратегия за финалната част от обиколката на най-желания трофей във волейбола:

15 август – Варна

17 август – Добрич

18 АВГУСТ – РАЗГРАД, ПЛОЩАД „ МОМИНА ЧЕШМА “ ПРЕД ОБЩИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР, 18:00 Ч.

19 август - Шумен

20 август - Велико Търново

21 август - Стара Загора

22 август – Димитровград

23 август - Бургас

25 август - София

Символичното начало на тура бе обещано в София. Първият човек, който подвигна алегорично международната купа в „ Арена Армеец “, беше единственият българин, признат във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

 Dobric 3

Официалното показване на международната купа се състоя на самото волейболно игрище в „ Арена Армеец “, където ще се проведат и част от борбите за трофея през септември. Единственият път, в който България бе хазаин на международно състезание по волейбол за мъже досега, беше през 1970 година, а точно Димитър Златанов бе измежду водачите на българския народен тим, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа потегли от ръцете на именития ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните почитатели в България. Присъствието на международната купа провокира същински възторг в Русе по време на цветния карнавал на града, а хиляди русенци се снимаха с трофея. Битки, водещи към него, ще се водят от 12 до 18 септември в локалната „ Арена Монбат “. В Русе ще дойдат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще демонстрират умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза сред 9 и 18 септември във Варна. „ Лъвовете “ се изправят против Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „ Арена Армеец “ в София сред 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни конфликти, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Билети за Световното състезание по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „ Арена Армеец “, гр. София, на www.eventim.bg , както и от формалната страница на шампионата: italy-bulgaria2018.fivb.com.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР