Над 1000 души, присъствали на Latitude Festival миналия месец, са

...
Над 1000 души, присъствали на Latitude Festival миналия месец, са
Коментари Харесай

1000 новозаразени с Covid-19 след експериментален фестивал в Англия

Над 1000 души, участвали на Latitude Festival предишния месец, са дали позитивен тест за вируса. Проблемът е, че всички присъстващи са били или имунизирани, или с негативен тест. Фестивалът, който се организира от 22 до 25 юли, е част от правителствена програма за проучване на събития по време на пандемията и събра на едно място към 37 000 души.

Посетителите на фестивала трябваше да покажат негативен тест за Covid-19 или доказателства за двойна имунизация, с цел да стигнат до обекта в Henham Park в Съфолк. Данните от Съвета на окръг Съфолк демонстрират, че тъкмо 1051 души са дали позитивен тест за вируса в дните след събитието. От тях единствено 175 са локални поданици. Анализите на държавните данни демонстрират, че при влизането си на фестивалната територия 432 души вероятно са били инфектирани, макар че са били имунизирани или с негативен все още тест. 

Следователно 619 души са инфектирани с ковид точно по време на събитието.

Стюарт Кийбъл, шеф на публичното опазване на здравето в Съфолк, сподели за BBC, че Covid-19 " към момента циркулира в окръга ".

" Тъй като Съфолк се отваря още веднъж и хората посещават натоварени събития или атракции, значимо е те да продължат да се преценяват с другите и да носят маска или да съблюдават отдалеченост, когато е подходящо. "

Той добави, че макар че множеството гости са напълно имунизирани, " не можем да бъдем сигурни, че хората към нас няма да се почувстват доста зле, в случай че се заразят ". Секретарят по културата Оливър Даудън съобщи, че макар броя новозаразени, тестовите събития на държавното управление демонстрират, че

" можем да въведем още веднъж всеобщи спортни и културни събития безвредно ".

" Но е значимо хората да останат внимателни, когато се смесват с други в доста препълнени условия. "

Фестивалът на музиката и изкуствата в Henham Park беше първото по рода си събитие след облекчаването на ограничаващите ограничения в Англия. Сред музикалните хедлайнери бяха Bastille, Bombay Bicycle Club, Wolf Alice и The Chemical Brothers.

Latitude Festival е годишен музикален фестивал, който се организира в британското графство Съфолк. За първи път се случва през юли 2006 година и от този момент се организира всяка година, като се изключи 2020 година, когато е анулиран заради пандемията.
 
Крайният резултат от опита с концерт на закрито е явен
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР