Над 100 участия, от които 42 от чужбина, са заявени

...
Над 100 участия, от които 42 от чужбина, са заявени
Коментари Харесай

Международна конференция събирa в Старозагорско ветеринари от 42 страни

Над 100 участия, от които 42 от чужбина, са декларирани за Втората интернационална научна конференция „ Ветеринарната медицина в интерес на хората “ , заяви пред Радио Стара Загора доцент Пламен Георгиев, заместник-декан по научната част на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет и ръководител на Научния комитет на конференцията. Участниците от чужбина са научни служащи от влиятелни университети и ветеринарно-медицински факултети от Германия, Словакия, Румъния, Австрия, Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Турция, Йордания, Ирак.
Програмата на конференцията, която се организира през днешния ден и на следващия ден на Старозагорските минерални бани, обгръща всички сфери на ветеринарната медицина с научна и с практическа устременост . Доц. Георгиев чака форумът да бъде потребен с представянето на резултати от извършени научни проучвания, с контакти, разговор и реализация на взаимни планове с водещите университети от чужбина, с продан на преподаватели и студенти, което ще способства за повишение на качеството на науката и образованието във факултета в Стара Загора
Гостите от чужбина ще се срещнат и с представители на Асоциацията на ветеринарните лекари в страната и на Българския ветеринарен съюз, ще посетят животновъдни ферми в региона на Стара Загора и Пловдив и ще имат опция да се срещнат с културно-историческото завещание на района. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР