Над 100 собственици на земи в урбанизираната територия на местност

...
Над 100 собственици на земи в урбанизираната територия на местност
Коментари Харесай

Собственици на земи в Синеморец на протест, не могат да ползват имотите си

Над 100 притежатели на земи в урбанизираната територия на околност " Поляните " в Синеморец ще излязат на митинг на 11 септември. Причината е, че не могат да употребяват парцелите си в региона и желаят да потърсят отбрана от всички държавни и общински институции за нарушените им права, оповестяват уредниците на митинга. 
Още по темата
Собствениците имат планове за създаване на едноетажни и двуетажни вили, а не на хотелски комплекси, които по думите им няма да загрозят местността и не могат да се квалифицират като презастрояване, се твърди в известието им до медиите. 

" Под голословния и случаен напън на зелените организации държавните институции от години препятстват развиването на региона, макар че по силата на държавната глоба парцелите имат урбанизиран статут от близо 25 години - събитие, което потвърждават изрядните документи ", споделят още притежателите. И акцентират, че тези терени не съставляват предпазени територии или пясъчни дюни и не заплашват биоразнообразието в района.

Протестът, при който ще бъде блокиран мостът над река Велека край Синеморец, цели институциите да подхващат дейности за отбрана на законните правата на притежателите, както и да не позволяват " привилегировано отнасяне на тези, които са се възползвали от безвластието и към този момент са построили нелегално и безнаказано големи постройки ". 

" Нерегламентирано е и наличието с палатки, коли и кемпери на зелени деятели, които използват токсични субстанции и замърсяват територията в ущърб на публичния интерес ", се споделя още в писмото на уредниците на митинга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР