Над 100 собственици на земи в урбанизираната територия на местност

...
Над 100 собственици на земи в урбанизираната територия на местност
Коментари Харесай

Собственици на земи в Синеморец излизат на протест, искат възможност да строят

Над 100 притежатели на земи в урбанизираната територия на околност „ Поляните " в село Синеморец, община Царево, излизат на митинг. Те ще блокират моста над река Велека на 11 септември 2022 година в 11.30 часа. Причината е, че не могат да употребяват парцелите си в този регион и желаят да потърсят отбрана от всички държавни и общински институции за нарушените им права и законни ползи. Собствениците имат планове за построяването на едноетажни и двуетажни вили, а не на хотелски комплекси, които няма да загрозят местността и не могат да се квалифицират като презастрояване.

" Под голословния и случаен напън на зелените организаци държавните институции от години препятстват развиването на региона, макар че по силата на държавната глоба парцелите имат урбанизиран статут от близо 25 години, събитие, което потвърждават изрядните документи. ", се показва в изказване на притежателите на земи.
Собствениците акцентират, че тези терени не съставляват предпазени територии или пясъчни дюни и не заплашват биоразнообразието в района.

Протестът цели институциите най-сетне да подхващат дейности за отбрана на законните правата на притежателите, както и да не позволяват привилегировано отнасяне на тези, които са се възползвали от безвластието и към този момент са построили нелегално и безнаказано големи постройки.

Според готвещите митинга нерегламентирано е наличието с палатки, коли и кемпери на зелени деятели, които използват токсични субстанции и замърсяват територията в ущърб на публичния интерес.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР