Над 100 сирийски проправителствени бойци са били убити при въздушните

...
Над 100 сирийски проправителствени бойци са били убити при въздушните
Коментари Харесай

Над сто бойци на Дамаск убити при американски удар

Над 100 сирийски проправителствени бойци са били убити при въздушните удари, нанесени по тях в източната провинция Дейр аз Зур от ръководената от Съединени американски щати коалиция, съобщи Ройтерс, като се базира на представител на американските управляващи. Цитираният източник, поискал да резервира анонимност, описа, че обединението е предотвратила късно нощес и рано тази заран координирана офанзива против поддържаните от нея Сирийски демократични сили (СДС) - съюз от кюрдски и арабски милиции.

Близо 500 сирийски проправителствени бойци, подкрепяни от танкове, артилерия и минохвъргачки, нападнали щаб на Съюз на демократичните сили. Атаката била отбита.

Инцидентът е станал в източната сирийска провинция Дейр аз Зур.

Съединени американски щати са нанесли въздушни удари в Сирия по проправителствени сили, откакто те нападнали опозиционни бойци, придружавани от американски военни съветници.

Асошиейтед прес отбелязва, че обединението рядко нанася удари в Сирия по сили, подкрепящи президента Башар ал Асад.

В Дейр аз Зур Сирийските демократични сили (СДС) - поддържана от Съединени американски щати коалиция от кюрдски и арабски бойци - се борят против групировката "Ислямска страна " източно от Ефрат.

Сирийските държавни сили са дейни от другата страна на реката. Съединени американски щати оповестиха, че сирийски проправителствени сили са атакували щаб на Съюз на демократичните сили. В отговор Съединените щати са нанесли въздушни удари по нападателите и са ги отблъснали. При офанзивата няма потърпевши американци.

Коалицията отпред със Съединени американски щати "остава решена да се концентрира върху битката против "Ислямска страна " в долината на Ефрат ", само че има "неотменимо право на самоотбрана ", се акцентира в официалното съобщение. То не съдържа детайлности, в това число какви тъкмо са били причинителите на офанзивата против щаба на Съюз на демократичните сили, нито дали те са дали жертви.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР