Над 100 мигранти, спасени с кораби, чакат от месеци в

...
Над 100 мигранти, спасени с кораби, чакат от месеци в
Коментари Харесай

Спасени в морето мигранти чакат с месеци прехвърлянето си в Германия

Над 100 мигранти, избавени с кораби, чакат от месеци в Италия и Малта, с цел да бъдат изпратени в Германия, както им бе дадено, съгласно федерално питане на немски депутати, заяви ДПА.
 
Справката сочи, че 115 мигранти остават в двете южноевропейски страни, които им разрешиха да слязат на брега, откакто други страни членки на Европейски Съюз дадоха обещание да ги одобряват.
 
Германското държавно управление сподели, че мигрантите първо би трябвало да преминат медицински прегледи, да бъдат регистрирани и интервюирани преди да бъдат трансферирани в Германия.
 
Проучването сочи, че те също по този начин би трябвало да бъдат проучени от немските разследващи служби. Едва след тези процедури немската федерална работа за бежанците координира прехвърлянето.
 
Агенцията към този момент се е свързала с няколко общини, които са показали интерес да одобряват бежанците. Ула Йелпке, говорителка на парламентарната група на " Левите ", които внесоха запитването, похвали Берлин за предлагането да одобри мигранти, само че добави, че обещанието би трябвало да бъде изпълнено бързо.-->
 
Става въпрос за 50 души, които бяха избавени от два военни кораба в Средиземно море на 13 юли и свалени в Сицилия и 65 души, които бяха избавени от кораба за избавителни мигрантски задачи " Акуариус " на 10 август и бяха оставени в Малта. Няколко страни от Европейски Съюз към този момент посрещнаха мигрантите, чието влизане в началото бяха одобрили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР