Над 100 любители на старите коли направиха парад във Видин.

...
Над 100 любители на старите коли направиха парад във Видин.
Коментари Харесай

Хора от Враца и Монтана показаха уникални ретро автомобили на парад във Видин /снимки/

Над 100 фенове на старите коли направиха церемониал във Видин. Събитието се организира за четвърти път, като тази година участниците са най-вече, изясни уредникът Иван Цолов.
"Изненадаха ме, блокирахме улицата, блокирахме целия път и паркинга, доста прелестно ме изненадаха. Мисля, че това ни е парадът шедьовър. Имаме участници и от чужбина - от Букурещ трима румънци и един италианец ", добави той.
Парадът поведе боен автомобил "Феномен Гранит 30 ". Това е единствената възобновена кола от този модел, изясни притежателят Найден Марков.
"Това е единствената възобновена "Феномен Гранит 30 ", няма друга оживяла, най-малко по нашата информация. Машината е от 1936 година ", описа Марков.
Стефан Стефанов от Монтана взе участие със "Застава ", която открива захвърлена и съумява да възвърне.
"Колата е "Застава R51 " от 1951 година. Парадът е доста забавно преживяване, нека всяка година да продължи, като предходната беше още по-хубаво, като ходихме в Калафат. Надявам се уредниците да го създадат до Калафат, през Сърбия и отново във Видин ", изясни монтанчанинът.
Володя Горанов от Враца мина по видинските улици с американски "Буик ":
" "Буик Центурион " от 1973 година. Дошъл е от Америка, не е юридически още, най-големият мотор 7.5. Беше импортиран от сътрудник - почитател от Варна и от него я купих ", споделя Горанов.
Ретро парадът започва в центъра и продължава край крепостта "Баба Вида ". Осигурени са 25 специфични награди и грамоти за всички участници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР