Над 100 лишени от свобода са осъдили Главна дирекция Изпълнение

...
Над 100 лишени от свобода са осъдили Главна дирекция Изпълнение
Коментари Харесай

През 2017 година над 100 лишени от свобода са осъдили правосъдното министерство

Над 100 лишени от независимост са осъдили Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) към Министерството на правораздаването през 2017 година Присъдените компенсации по тези каузи са за над 160 хиляди лв., изплатени са малко над 122 хиляди лв.. Това оповестява в. " Сега ", който се базира на информация, получена по закона за достъп до социална информация

Делата са поради изискванията, в които пандизчиите изтърпяват присъдите си. В дирекцията няма указател на делата. От случайна инспекция в уеб страниците на съдилищата, се виждат някои от случаите.

Така да вземем за пример ГДИН е наказана да заплати 660 лева на пандизчия, който за интервал от една година е търпял неимуществени вреди от това, че не са му били обезпечени естествена жилищна свободна повърхност и непрекъснат достъп до хигиеничен възел и течаща вода, баня и тоалетна в сходство с хигиеничните условия.

Исковата молба е за 26 400 лева и в нея пандизчията споделя по какъв начин е бил локален няколко пъти. Първо е бил в килия от 11 кв. м със 7 триетажни кревати, след това в килия от 8 кв. м са били 18 индивида, а в последната си килия е бил с още 26 души. Твърди, че при всяко пренасяне е питал надзирателите дали може да бъде настанен в помещение, където има единствено непушачи, само че отговорът бил: " Тук не е хотел ". Разказва още, че килиите били цялостни с инсекти, а в интервала от 20 до 6 ч. вместо тоалетна можел да употребява пластмасова кофа.

Осъден на пожизнен затвор без право на подмяна е осъдил ГДИН за 1200 лева, тъй като не са му били давани полагащите му се обувки. В молбата си той споделя по какъв начин му се е налагало да излиза необут навън и по какъв начин краката му са били засегнати от острите камъчета в двора на пандиза в Белене.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР