Над 100 кораба са блокирани заради войната в пристанищата на

...
Над 100 кораба са блокирани заради войната в пристанищата на
Коментари Харесай

Два български кораба остават блокирани в Украйна

Над 100 кораба са блокирани поради войната в пристанищата на Украйна. Два от тях са български. Единият е в Одеса, другият е в Мариупол. От много време нашите моряци се намират на украинска територия. Повечето от тях са от Варна.
" Засега единствено 6 индивида от двата кораба са предпочели да бъдат евакуирани по суша ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " заместник-министърът на превоза и експерт по морско право Владимир Върбанов:

" Другите са на бордовете на корабите и извършват своите отговорности. В непрекъсната връзка сме с Международната морска организация за основаването на по този начин наречените сини коридори, с цел да могат всички кораби да бъдат изведени гладко до безвредни води. Трябва да се откри някакво решение и тук е ролята на нашата дипломация и на международната. Трябва да решат този въпрос ".

" Ситуацията с българските кораби в украински пристанища е могла да се избегне, в случай че виновните мениджъри са следели развиването на застрахователния пазар ", сподели пред БНР капитан далечно корабоплаване Христо Папукчиев:
" От 15 февруари са имали задоволително време да прегледат клаузите, да се оцени рискът както за плавателните съдове, по този начин и за товарите, които е предстояло да бъдат натоварени или разтоварени и в случай че е трябвало да бъдат изменени направленията на корабите, да се пренасочат към други пристанища. Трудно е да бъдат открити притежателите, защото те нормално се крият зад корпоративни пердета по разнообразни начини ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР