Над 100 коли с протестиращи блокираха пътя Хасково-Димитровград (СНИМКИ) Движението

Над 100 коли с протестиращи блокираха пътя Хасково-Димитровград (СНИМКИ) Движението ...

Протестът блокира движението към Гърция.

Над 100 коли с протестиращи блокираха пътя Хасково-Димитровград (СНИМКИ)

Движението към Гърция е напълно блокирано. Това стана, след като протестиращите от Хасково и Димитровград се присъединиха към съмишлениците си от Свиленград. Протестиращи тръгнаха и към магистрала "Марица", за да блокират и движението към Турция. Към момента няма ескалация на папрежението.
Както вече писахме, по-рано днес пътният възел до с. Крепост бе блокиран от жандармерия и полиция. След кратки преговори недоволните се съгласиха да не минават през магистралата и колоната от над 100 коли пое към пограничния град по старото международно шосе. През целия път ги ескортираха патрулки с включени светлини.
Демонстриращите в Свиленград обясниха, че не е достатъчна оставката на зам.-премиера Валери Симеонов "Смятаме, че е време за някаква промяна. Искаме промяна в правителството, в цялата система, защото тя ни убива. Надяваме се да бъдем чути. Трябва още хора да си подадат оставката", казаха недоволните. Не стана обаче ясно за каква точно променена система на политическо управление става въпрос./Марица

Източник: marica.bg