Над 100 килограма хероин е бил открит в кабината на

...
Над 100 килограма хероин е бил открит в кабината на
Коментари Харесай

Хванаха над 100 кг хероин, скрит в кабината на босненски ТИР

Над 100 кг хероин е бил открит в кабината на ТИР с босненска регистрация на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево през вчерашния ден, оповестиха от Окръжната прокуратура в Хасково.

Стойността на дрогата, която е транспортирана от 33-годишен босненски жител, се пресмята на 9 039 600 лв.. Разследването се прави от митнически контрольор от Агенция „ Митници “ под директното управление на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

До момента е открито, че на 24 май 2020 година, през нощта, на ГКПП-Капитан Андреево, на влизане от Турция в България, е дошъл товарен автомобил „ Скания “ с прикачено към него полуремарке. Камионът е с регистрация на Босна и Херцеговина и е ръководен от 33-годишен жител на Босна и Херцеговина.

При осъществена митническа инспекция инспекторите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " открили, че в шофьорската кабина, под кушетката за отмора на лидера, били сложени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество . При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг.

В ремаркето лидерът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина. В резултат на бързите дейности на митническите и полицейските органи е било открито още, че съпричастни към контрабандата са и други двама жители на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали съвсем редом с различен товарен автомобил, който също е тестван от митничарите и граничните служители на реда, само че в него не са открити наркотични субстанции.

Тримата мъже са арестувани за период от 24 часа. Днес следва те да бъдат привлечени като обвинени и арестувани за период от 72 часа с разпореждане на прокурор. Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР