Над 100 интелектуалци излязоха с публичен апел, в което се

...
Над 100 интелектуалци излязоха с публичен апел, в което се
Коментари Харесай

Над 100 интелектуалци излязоха с апел към проевропейските партии

Над 100 интелектуалци излязоха с обществен зов, в което се обръщат към проевропейските партии у нас да се обединят около ясни цели и неоспорим претендент за министър председател, " което да поеме отговорност за извеждане на страната от задълбочаващата се политическа и икономическа рецесия ". Писмото бе публикувано във Facebook от Вили Лилков - един от основателите на Съюз на демократичните сили и ДСБ, някогашен водач на ДСБ-София, някогашен народен представител и общински консултант. Той бе и кандидат за кмет от ДСБ, само че през 2019 година напусна партията със скандал. Ето какво гласи целият текст на апела:

" От Освобождението през 1878 година модерната българска страна непрекъснато е изправена пред предизвикването да брани своята самостоятелност, отстоявайки завета на Апостола: „ Да бъдем равни с другите европейски нации! “. Съединението и оповестяването на Независимостта, устремът в Балканските войни и Първата международна война, успехите и неуспехите, цялата ни нова история е изкована с волята за европейски образ на България.

Съветската окупация на 9 септември 1944 година сложи страната ни за 45 години под тоталитарна комунистическа власт, само че след рухването на Берлинската стена България свбодно избра своята орис. С волята и очакванията, с силата и неуморните старания на дейната част на обществото, българската десница приобщи страната ни към Европейския съюз и НАТО. Идеалът на няколко генерации строители на нова България се сбъдна в актуалните му политически измерения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР