Над 100 хиляди ученици ще се явяват в сряда, 23

...
Над 100 хиляди ученици ще се явяват в сряда, 23
Коментари Харесай

Зрелостници и седмокласници се явяват на матура по математика

Над 100 хиляди възпитаници ще се явяват в сряда, 23 май, на втората наложителна матура и на националното външно оценяване по математика.
Изпитният вид за втория наложителен зрелостен изпит по желание сред 13 образователни предмета ще бъде изтеглен в 6.30 часа в постройката на Министерството на образованието и науката на 23 май. Изтегленият номер на разновидността ще важи за изпита по всеки предмет.
Изпитът стартира в 8.00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специфични просветителни потребности – 6 часа. Зрелостниците би трябвало да заемат местата си най-късно до 7.45 часа и да пишат с черен химикал.
Над 55 000 дванадесетокласници се чака да се явят на втората наложителна матура.
В 9.00 часа, още веднъж в МОН, ще бъде изтеглен изпитният вид за национално външно оценяване по математика за седмокласниците.
Изпитът ще стартира в 10.00 часа. Той се състои от 2 модула. Първият е модул съдържа 20 задания от два типа – със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 мин., а оптималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65.
Вторият модул се състои от 4 задания с отворен отговор, от които 2 задания с къс числов, символен или вербален отговор и 2 задания с изложение и обосновка на решението. Продължителността на този модул е 90 мин., а вярното решение на дилемите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки. Седмокласниците би трябвало да носят със себе си съответните такъми по математика и да пишат със наследник химикал.
Очаква се на изпита по математика да се явят над 57 000 седмокласници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР