Над 100 хиляди нарушители са регистрирали за половин година новите

...
Над 100 хиляди нарушители са регистрирали за половин година новите
Коментари Харесай

Комисар Р. Рапев: Триногите камери по АМ Струма са заснели над 100 000 нарушители за 6 месеца



Над 100 хиляди извършители са записали за половин година новите автоматизирани камери, предоставени на Пътната полиция при започване на март. Това заяви в Благоевград комисар Росен Рапчев, който показва преимуществата на модерните устройства на автомагистрала " Струма " край Благоевград.

Най-голямото преимущество на камерите на триноги е, че те могат да работят автоматизирано, без интервенция на полицейските чиновници в продължение на четири часа. Заснетото се изпраща непосредствено в център за обработка на информацията и по този начин се установяват нарушителите на скоростта.

В устройствата се вкарва и толеранс от 3 % над допустимата скорост поради вероятни отклонения. Това изясни началникът на отдел Пътна полиция комисар Росен Рапчев, както и разяснява резултата от работата им с числа:
" За предходната година имаме 282 000 нарушавания с тези механически средства за скорост, а тази година имаме над 417 000. Мога да кажа на цялото българско общество, че камерите работят добре ".

По мотив серия от медийни изявления за дефектирали устройства, комисар Рапчев посочи, че 4 от общо 28 триноги камери са посочили недостатъци, които са отстранени. При по-сериозна щета фирмата-доставчик обезпечава нови устройства, добави той.

При дефектите не могат да бъдат ощетени водачите, изясни още Росен Рапчев, както и посочи, че въпросните " недостатъци са в неспособност да записват нарушавания ".

Още 56 автоматизирани камери ще бъдат предоставени на Пътна полиция след завършването на публичната поръчка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР