Над 100 големи транснационални компании са преместили седалищата си от

...
Над 100 големи транснационални компании са преместили седалищата си от
Коментари Харесай

Повече от 100 световни компании се изнесоха от Лондон в Амстердам

Над 100 огромни транснационални компании са преместили седалищата си от Лондон в Амстердам поради Brexit , заяви РИА Новости.
Изданието цитира информация на съветския търговски представител в Нидерландия, съгласно който в страната са се позиционирали общоевропейските офиси и индустриални мощности на голям брой транснационални корпорации, като след Brexit техният брой се е нараснал, съобщи БГНЕС.
Досега са се преместили над 100 компании, а още 300 водят договаряния с държавното управление на Нидерландия.
Фирми като „ Sony ”, „ Panasonic ”, „ Discovery ”, „ Mitsubishi ”, „ Hitachi ” и „ Canon ” към този момент са преместили главните си офиси в Амстердам и по този метод холандската столица се трансформира в хъб за японските компании.
В същото време поради Brexit Нидерландия търпи доста загуби, защото външноикономическите връзки с Англия образуват 7% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната.
Получава се по този начин, че факторът Brexit ще генерира загуби за стопанската система на Нидерландия от сред 2 и 10 милиарда евро до 2030 година поради неопределеността и нарушаването на индустриалните връзки. От друга страна, обаче, основава нови благоприятни условия, имайки поради преместването на огромни транснационални корпорации под нидерландска пълномощия и основаването на нови работни места, заплащане на налози и развиването на кооперативни връзки на територията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР