Над 100 дванайсетокласници от 17 професионални гимназии се явиха на

...
Над 100 дванайсетокласници от 17 професионални гимназии се явиха на
Коментари Харесай

Над 100 ученици кандидатстват за стипендии от ЧЕЗ

Над 100 дванайсетокласници от 17 професионални гимназии се явиха на първи кръг в състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “.

Те отговаряха на онлайн тест от 60 въпроса в продължение на 45 минути на 15 декември. Резултатите ще бъдат оповестени на уеб страницата www.stipendiant.com до 22.12.2017 година Тогава ще стане ясно и кои възпитаници не престават във втория районен кръг.

Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ е насочен към учениците от XII клас на техническите професионални гимназии на територията на Западна България. Той се организира под патронажа на Карел Крал – районен управител на Групата ЧЕЗ за България, и е включен в графика за осъществяване на националните надпревари по специалности през образователната 2017-2018 година на Министерството на образованието и науката.

Чрез състезанието гимназистите аплайват за стиндендия от ЧЕЗ в размер на 100 лв. месечно за втория образователен период на образователната 2017-2018 година Освен нея спечелилите ще получат правото да аплайват с оценката от третия народен кръг на състезанието във висши образователни заведения – Технически университет-София, Колежа по енергетика, електроника към ТУ-София и Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и ВТУ „ Тодор Каблешков “. Задължително изискване за потребление на преференцията е сполучливо положена матура.

Състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ е част от политиката на компанията да предизвиква развиването на професионалното обучение в България.

ЧЕЗ е една от първите компании, които поддържаха дуалното образование по електротехника, като от началото на актуалната образователна година компанията спомага за образованието на бъдещите електротехници в четири паралелки в градовете София и Плевен. Целта на компанията е да обезпечи подобаваща среда и да даде благоприятни условия за професионално и личностно развиване на младежите, с цел да останат да се развиват в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР