Над 100 души взеха участие в международната конференция за палиативни

...
Над 100 души взеха участие в международната конференция за палиативни
Коментари Харесай

Международен форум за палиативни грижи проведоха в Златоград

Над 100 души взеха присъединяване в интернационалната конференция за палиативни грижи в Златоград, оповестиха от локалната администрация.
Проведеният през вчерашния ден конгрес бе на тематика „ Преодоляване на несъответствията в компетентностите и даване на принадлежности за самокритика и придобиване на нови познания и умения, ориентирани към експертите, предоставящи палиативни грижи в Европа “.
В него взеха присъединяване  експерти в даването на палиативни грижи, персонална грижа, експерти в поддръжка на пациенти в терминална фаза и техните близки, както и специалисти от обществената сфера, проявяващи интерес по тематиката.
Международната намира се провежда в границите на план „ Подобряване на квалификацията на експертите, предлагащи палиативни грижи на европейско равнище, посредством основаване на сравнителна рамка на компетентностите, ECVET основани образователни материали и инструмент за самокритика на уменията ”, който се финансира по стратегия „ Еразъм + ”.
Проектът бе високо оценен и отличен със  знак за качество от Центъра за развиване на човешките запаси, чийто основен секретар Вася Ликова-Арсенова участва на събитието.
По време на реализация на плановите действия, свързани с развиването на палиативните грижи, община Златоград си сътрудничи с сътрудници от пет разнообразни страни - Белгия, Кипър, Литва, Турция и Унгария.
„ Като община, която постоянно е давана за добър образец за стабилно развиване на обществени услуги, Златоград се пробва да удовлетвори в оптималната степен потребностите на локалното население, съобразявайки се, несъмнено и с наличния запас. И постоянно сме отворени за всяка една нова и потребна активност. Настоящият план е доказателство за това ”, сподели в приветствието си заместник-кметът Елмира Угорлиева-Пехливанова.
Председателят на Общинския съвет Емилия Кръстева приветства присъстващите като ги срещна със същността на палиативните грижи и показа благоприятни условия за различно приложение.
По време на срещата се показа опита и положителните практики в даването на палиативни грижи в Белгия, Литва и Унгария.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР