Над 100 души са в неизвестност, вероятни мъртви, след неуспешен

...
Над 100 души са в неизвестност, вероятни мъртви, след неуспешен
Коментари Харесай

Стотици хора вероятно са се удавили при опит да стигнат от Либия в Европа

Над 100 души са в неопределеност, евентуални мъртви, след несполучлив опит на мигранти да стигнат от Либия в Западна Европа - тъй като корабът им е потопен, съобщи БГНЕС.
" Потъването се е случило на към 100 километра от Триполи ", сподели Сафа Мсели, представител на Международната организация по миграция в Либия.
Около 145 мигранти са избавени от либийската брегова защита, а оживелите са съобщили, че към 150 души са безследно изчезнали, заяви тя. Генерал Аюб Кацем, представител на либийския флот, сподели, че " 134 мигранти са били избавени, намерено е едно тяло, а 115 други мигранти към момента се водят изчезнали ".
" Дървен транспортен съд, пренасящ към 250 души, в това число дами и деца, потъна към пет морски благи от брега, съгласно свидетелски показания на претърпели нещастието мигранти ", се споделя в изказване на Кацем.
Благотворителната организация Лекари без граници (MSF) заяви, че още 250 мигранти към момента се водят изчезнали.
" Мигрантите явно са се отправили към морето с три кораба, привързани един за различен ", съобщи ръководителят на задачата на MSF Жулиен Райкман по телефона. Той сподели, че оживелите са съобщили за общо 400 души, пътуващи на борда на трите лодки.
Касем сподели, че множеството от избавените мигранти са от Етиопия, до момента в който други са палестинци и суданци. Бреговата защита чака управляващите да им обезпечат заслон.
Ръководителят на организацията на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди написа, че това е " най-лошата средиземноморска покруса от тази година ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР