Над 100 души от цял свят пристигнаха във Варна, за

Над 100 души от цял свят пристигнаха във Варна, за ...

Концерт по случай 155 години от рождението на Дънов ще се проведе във Варна.


Над 100 души от цял свят пристигнаха във Варна, за да участват в концерт, посветен на 155-тата годишнина от рождението на учителя Петър Дънов. Концертът поставя началото на национално турне, озаглавено "Живият извор". Песните в него са по музика и текст на Петър Дънов и ще бъдат изпълнени на български език от френския хор "Виделина". Концертът във Варна е на 8 юли от 20 часа във Фестивалния и конгресен център. Диригенти са Филип Фало, Сесил Астрюк и Йордан Камджалов.

Варна

Хор "Виделина" е част от изградената преди близо 40 години общност на Бялото братство във Франция. Негов създател е Михаил Иванов, изпратен лично от Петър Дънов, за да разпространява новото учение.
Галина Герасимова - организатор на турнето "Живият извор": От Франция се разпространява учението по целия свят. А след промените това започна да прелива навсякъде, но така или иначе изворът е тук, в България.
Михаил Иванов, по-известен с духовното си име Омраам Айванов, отдава голямо значение на музиката на Учителя като основна духовна практика.
Галина Герасимова - организатор на турнето "Живият извор": Тя се пее в цял свят, наистина - на петте континента! И се пеят всичките му песни на чист български език, и всички братя и сестри в цял свят смятат българския език за свещен.Мари Жинет - организатор на турнето "Живият извор": Тази музика е едно изключително богатство, ние сме дошли тук от 12 страни, защото тя помага за духовното развитие на хората. Когато идваме в България - идваме при извора, ние идваме при нашето семейство.
Не случайно националното турне започва от Варна. Именно тук учителят Петър Дънов изнася първата си лекция, пише първата си книга и прави първия събор на Бялото братство. След Варна турнето ще продължи в Арбанаси, Велико Търново, Габрово и ще завърши в Пловдив на 12 юли, когато е рожденият ден на Петър Дънов.

Източник: bnt.bg