Над 100 души от цял свят пристигнаха във Варна, за

...
Над 100 души от цял свят пристигнаха във Варна, за
Коментари Харесай

Концерт по случай 155 години от рождението на Дънов ще се проведе във Варна

Над 100 души от целия свят дойдоха във Варна, с цел да вземат участие в концерт, отдаден на 155-тата годишнина от рождението на учителя Петър Дънов. Концертът слага началото на национално турне, озаглавено " Живият извор ". Песните в него са по музика и текст на Петър Дънов и ще бъдат изпълнени на български език от френския хор " Виделина ". Концертът във Варна е на 8 юли от 20 часа във Фестивалния и конгресен център. Диригенти са Филип Фало, Сесил Астрюк и Йордан Камджалов.

Варна

Хор " Виделина " е част от построената преди близо 40 години общественост на Бялото приятелство във Франция. Негов основател е Михаил Иванов, изпратен персонално от Петър Дънов, с цел да популяризира новото обучение.
Галина Герасимова - уредник на турнето " Живият извор ": От Франция се популяризира учението по целия свят. А след измененията това стартира да прелива на всички места, само че по този начин или другояче изворът е тук, в България.
Михаил Иванов, по-известен с духовното си име Омраам Айванов, отдава огромно значение на музиката на Учителя като съществена духовна процедура.
Галина Герасимова - уредник на турнето " Живият извор ": Тя се пее в целия свят, в действителност - на петте континента! И се пеят всичките му песни на чист български език, и всички братя и сестри в целия свят считат българския език за заветен.Мари Жинет - уредник на турнето " Живият извор ": Тази музика е едно извънредно благосъстояние, ние сме пристигнали тук от 12 страни, тъй като тя оказва помощ за духовното развиване на хората. Когато идваме в България - идваме при извора, ние идваме при нашето семейство.
Не инцидентно националното турне стартира от Варна. Именно тук учителят Петър Дънов изнася първата си лекция, написа първата си книга и прави първия събор на Бялото приятелство. След Варна турнето ще продължи в Арбанаси, Велико Търново, Габрово и ще приключи в Пловдив на 12 юли, когато е рожденият ден на Петър Дънов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР