Над 100 души бяха задържани снощи от полицията в Москва

...
Над 100 души бяха задържани снощи от полицията в Москва
Коментари Харесай

100 задържани в Москва след протест срещу конституционните реформи

Над 100 души бяха арестувани нощес от полицията в Москва след митинг на опозицията против конституционните промени в Русия, заяви организацията ОВД-Инфо, представена от Франс прес.

Около 500 стачкуващи, доста от които носеха маски с изписана на тях думата " не ", скандираха за оставка на президента Владимир Путин и издигнаха плакати с лозунги против промените, които биха разрешили Путин да остане на власт още 16 години, съобщи Ройтерс.

Полицията ги обкръжи и стартира да прави арести късно вечерта, откакто стачкуващите направиха шествие по един от огромните булеварди на столицата.

На гласоподаване, проведено в края на юни и началото на юли, 78 % от гласоподавателите утвърдиха тези промени съгласно формалните резултати, само че опозицията споделя, че е имало огромни операции.

Промените в съветската конституция ще дадат на Путин правото да ръководи още два президентски мандата. Опозиционни деятели споделят, че вотът е бил нелегитимен и че е време Путин, който ръководи Русия от над две десетилетия, да се отдръпна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР