Над 100 деца участници от 20 доджо клуба в България

...
Над 100 деца участници от 20 доджо клуба в България
Коментари Харесай

CoderDojo организира безплатно събитие за малки иноватори и предприемачи

Над 100 деца участници от 20 доджо клуба в България ще се включат в KITE Projects 2019 на 11 май в Телерик Академия - единственото по рода си софтуерно събитие за деца в България. Там те ще бъдат възнаградени за напъните и ентусиазма, които са вложили в създаването на тех планове през образователната година в безплатните клубове по програмиране на CoderDojo България, проведени от доброволци. Очакват ги и занимателни STEAM работилници, 3D принтиране, програмиране на micro:bit и други инженерни планове.

KITE Projects се провежда от CoderDojo България, Дигитална национална коалиция и екип от доброволци с поддръжката на Училищна Телерик Академия, посолство на Ирландия в България, Microsoft България, VIVACOM, VMware България, Questers.



С това събитие ще бъде отпразнуван краят на образователната година. „ Поканени са всички деца от доджо клубовете в страната и всяка нинджа има опция да въодушеви останалите със своя план, да се въодушеви от плановете на другите и да се забавлява в разнородни тех работилници “, изясняват уредниците.

CoderDojo Бългатия е районната конструкция на CoderDojo - световна мрежа в над 60 страни от безвъзмездни детски клубове за програмиране. В тях благодарение на доброволци - деца на възраст от 7 до 17 години, опознават опциите на технологиите. Процесът на учене в клубовете е неналожителен, извънредно занимателен и съгласуван с възрастта и равнището на децата. Работилниците на CoderDojo България се провеждат от екип от доброволци и с поддръжката на Дигитална национална коалиция.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР