Над 100 деца от Еко училище „Слънчев лъч“ и Спортно

...
Над 100 деца от Еко училище „Слънчев лъч“ и Спортно
Коментари Харесай

Над 100 деца от две пловдивски училища ще стартират заедно с Краси Георгиев за “55 часа”

Над 100 деца от Еко учебно заведение „ Слънчев лъч “ и Спортно учебно заведение „ Васил Левски “ ще поддържат ултрамаратонеца Краси Георгиев още на старта на Гребната база в петък в 10 часа. След една обиколка въз основата с тях, той ще се насочи към Цар-Симеоновата градина по една от новите велоалеи, с които Пловдив има за какво да се гордее. Всеки, който желае, може да го поддържа и да се причисли към него по пътя му към центъра на града, без значение дали ще го направи с тичане, каране на колело, скейтборд или кънки.

Вчера ултрамартонецът Краси Георгиев пък се срещна с възпитаници от две пловдивски учебни заведения.
В СУ " Цар Симеон Велики " се събраха над 50 деца от 3 класа, които с отворена уста слушаха за приключенията и провокациите, през които е минал Краси на забавни места по целия свят. В продължение на един образователен час, посредством разказите и фотосите, малчуганите направиха самобитна обиколка из едни от най-екзотичните и рискови места, сред които пустинята Сахара, джунглите на Камбоджа, Долината на гибелта в Съединени американски щати и Арктика.

След това спортистът се насочи към Еко учебно заведение „ Слънчев лъч “, където нетърпеливо го чакаше… цялото учебно заведение – възпитаници от първи до седми клас. Тъй като Краси с изключение на ултрабегач е и ултраготвач, дружно с децата сготвиха вкусни и потребни неща за ядене, а по-късно се отдадоха на спорт и игри на поляната пред учебното заведение.


Предизвикателството „ 55 часа “ започва на 28-ми септември в 10 часа сутринта от Гребната база в Пловдив, ще премине около река Марица, с цел да откри своя дом за повече от две денонощия в Цар-Симеоновата градина в центъра на града, където да се трансформира в „ Празник на мотивацията “ - част от програмата на " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ".

Краси Георгиев е бегачът-ултрамаратонец, който непрекъснато изненадва с на пръв взор непостижимите цели, които си слага. Краси Георгиев е впечатлявал с достиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, измежду които определяният за най-тежък в света - Бедуотър 135 в Долината на гибелта в Съединени американски щати. Наред с провокациите, Краси поддържа и значими дела. С последното си събитие “36 часа” той събра пари за 26 деца, преборили онкологични болести, които отпътуваха за “Игри за победители” в Москва, където завоюваха 27 медала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР