Над 100 чуждестранни студенти са блокирани в общежитието на Американския

...
Над 100 чуждестранни студенти са блокирани в общежитието на Американския
Коментари Харесай

Над 100 студенти са блокирани в общежитията на Американския университет

Над 100 задгранични студенти са блокирани в общежитието на Американския университет в Благоевград. Ръководството търси вид да се приберат по родните си места при обезпечени ограничения за сигурност. Заради пандемията от Коронавирус - 19 Американският университет мина в онлайн форма на образование още предходната седмица и по този начин ще бъде до края на семестъра, оповестява Нова ТВ.

Българските студенти учат от домовете си. Повечето от чужденците не са се прибрали след ваканцията. Обсъжда се опцията тези, които са в кампуса също да заминат по родните си места, сподели оперативният шеф Тодор Тодоров. " В момента са малко над 100 нашите задгранични студенти, които са към момента в университета ни. Препоръчали сме на всички в най-къс период да си създадат проекти за пътешестване, да се върнат по родните си места ", посочи той.

Тези, които са от най-рисковите страни, остават тук, сподели още оперативния шеф. " Не можем примерно студенти, които са от Италия, да ги насочим да се приберат в Италия или такива, които са от Иран да ги изпратим назад към Иран. Така, че осигуряваме изцяло все още сигурни условия - хигиената ни е на извънредно високо равнище, и продължаваме, даже и сега, да обсъждаме с управлението на университета по какъв начин да процедирамe ", разяснява Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР