Над 100 човека присъстваха на опреснителния курс "Първа помощ", който

...
Над 100 човека присъстваха на опреснителния курс "Първа помощ", който
Коментари Харесай

ВМА с урок за мотористи: Как да окажем първа помощ на пътя?

Над 100 индивида участваха на опреснителния курс "Първа помощ ", който се организира във ВМА с представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders - единствено седмица преди откриването на новия мото сезон, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Представителите на “Sofia Riders” признават, че доста постоянно стават очевидци пътно-траспортни катастрофи. Целта на курса е да знаят какво би трябвало да създадат в една такава обстановка, с цел да могат да оказват помощ на потърпевшия. В презентацията си доктор Емил Кържин, основен помощник в реанимацията на ВМА, показа главните техники при оказване на първа помощ при случай и ги показва, според от това дали потърпевшият е моторист или пасажер в автомобил. Разгледани бяха и дейностите при някои характерни обстановки като давене, удавяне, хипотермия, съществуване на непознато тяло и така нататък

Най-важното е да запомните, че в случай че не сте сигурни, че можете да помогнете на потърпевшия, по-добре е да не го пипате и да изчакате появяването на Бърза помощ. И не забравяйте – не сте сами на пътя, скоростта убива, обърна се експертът към феновете на високите скорости.

В курса, по лична самодейност, се включиха и възпитаници от учебно заведение „ Вичо Грънчаров”, гр. Горна Оряховица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР