Над 100 000 души са подали годишните си данъчни декларации

...
Над 100 000 души са подали годишните си данъчни декларации
Коментари Харесай

НАП: Над 100 000 души подадоха данъчните си декларации онлайн

Над 100 000 души са подали годишните си данъчни заявления за облагане на приходите по електронен път досега, оповестиха от Национална организация за приходите.
Общо подадените заявления са над 130 000, като 70 % от тях са изпратени онлайн. От Национална агенция за приходите припомнят, че подаването на заявления за приходите на физически лица и внасянето на налога би трябвало да стане до 30 април и поучават клиентите си да употребяват електронната услуга за обявление на приходите по интернет с личен идентификационен код.
Към момента над 640 000 жители имат деен ПИК, който могат да употребяват за всички е-услуги на приходното ведомство. Едноличните търговци и лицата, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходите до края на юни, допълват от Национална агенция за приходите. Националната организация за приходите поучава клиентите си да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични на https://inetdec.nra.bg/ с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф.
Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата. Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nap.bg/page?id=762.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР