Над 100 000 души са подали годишните си данъчни декларации

...
Над 100 000 души са подали годишните си данъчни декларации
Коментари Харесай

Повече от 100 000 данъчни декларации подадохме онлайн


Над 100 000 души са подали годишните си данъчни заявления за облагане на приходите по електронен път досега, оповестиха от Национална организация за приходите. Над 70% от всички получени в организацията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на  обработените заявления е малко над 130 000.

От Национална агенция за приходите припомнят, че подаването на заявления за приходите на физически лица и внасянето на налога би трябвало да стане до 30 април и поучават клиентите си да употребяват електронната услуга за обявление на приходите по интернет с личен идентификационен код (ПИК). Към момента над 640 000 жители имат деен ПИК, който могат да употребяват за всички е-услуги на приходното ведомство.  

Едноличните търговци и лицата, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходите до края на юни 2020 година, допълват от Национална агенция за приходите.

Националната организация за приходите поучава клиентите си да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични на  https://inetdec.nra.bg/  с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф. Структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nap.bg/page?id=762. 

Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР