Над 100 000 души подписаха петиция на интернет страницата на

...
Над 100 000 души подписаха петиция на интернет страницата на
Коментари Харесай

Над 100 000 се подписаха против спирането на британския парламент

Над 100 000 души подписаха петиция на интернет страницата на английския парламент с искане да не се позволява прекъсване на неговата работа, съобщи ТАСС.

Петицията беше записана на уеб страницата на Уестминстър, откакто министър-председателят Борис Джонсън реши да спре работата на Народното събрание до 14 октомври. До момента тя е подписвана от към 1300 индивида в минута.

"Работата на Народното събрание не може да бъде прекратена и той не може да бъде разхлабен дотогава, до момента в който плануваният в член 50 (от Лисабонския контракт на Европейския съюз) период (за преговори) не бъде доста продължен или Англия не се откаже от желанието да излезе от Европейски Съюз ", се споделя в петицията.

Според разпоредбите във Англия всяка петиция, събрала над 10 000 подписа, би трябвало да получи формален отговор от държавното управление, а при 100 000 подписа - да бъде прегледана в Народното събрание.

Практиката демонстрира, че обвързваните с Брексит петиции, които са десетки, откогато беше създаден референдумът във Англия през 2016 година, не съумяват да окажат въздействие върху процеса на излизане от Европейския съюз. В началото на годината петиция за анулация на Брексит събра рекордните 6,1 милиона подписа и беше разисквана в Народното събрание, само че това не забави подготовката за излизане на Англия от Европейски Съюз, отбелязва ТАСС.

Намерението на Борис Джонсън да удължи интервала на отмора на Народното събрание доникъде на октомври е скандално и е опасност за демокрацията в страната, съобщи водачът на основната опозиционна мощ, Лейбъристката партия, Джереми Корбин, представен от Ройтерс.

"Ужасен съм от безразсъдството на държавното управление на Джонсън, което приказва за суверенитет, само че се стреми да спре работата на Народното събрание, с цел да избегне контрол на проектите му за един необмислен Брексит без съглашение. Това е скандал и опасност за нашата народна власт ", се споделя в изказване на Корбин.

Северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП), която поддържа държавното управление наБорис Джонсън, съобщи, че поддържа решението му да спре работата на Народното събрание до 14 октомври, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Приветстваме решението да се състои тирада на кралицата за отбелязване на началото на нова сесия на Народното събрание на 14 октомври, в която държавното управление ще разгласи новата си законодателна вътрешнополитическа стратегия ", се споделя в изказване на лидерката на ДЮП Арлин Фостър.

Тя добави, че партията й ще продължи да работи с премиера за подсилване на Обединеното кралство и обезпечаване на рационално съглашение за излизане от Европейски Съюз.

Фостър означи, че преди новата сесия на Народното събрание ще би трябвало да се преразгледа съглашението за съюз сред ДЮП и ръководещата Консервативна партия.

Северноирландската партия има 10 депутати, които са решаващи да обезпечаване на парламентарно болшинство на държавното управление на консерваторите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР