Над 100 000 асансьора в България са опасни и могат

...
Над 100 000 асансьора в България са опасни и могат
Коментари Харесай

Возим се в 100 000 асансьора убийци

Над 100 000 асансьора в България са рискови и могат да убият и осакатят хора. 60% от контрола им е мним. Това съобщи ръководителят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков за в. "Телеграф " и предизвести, че браншът ще посика оставки в ДАМТН, в случай че не се вземат съответни и незабавни ограничения.

От общо 120 000 асансьора у нас 100 000 са създадени преди 1900 година Има асансьори и на 90 години. Масово обаче са 50-60 годишни.

"Над 60 % от надзора на подемниците е мним. На нито един от тези 100 000 единици не са осъществяване трите вероятни ограничения, които ще защитят хората, които се возят в тях ", сподели Маринков.

Те нямат защитна врата на кабината, защитен щит под нея и устройство за надзор на товара. "Кабинната врата изолира пасажерите от стената на шахтата, с цел да няма случаи като този, когато бяха отпъснати пръстите на дете.Друго дете от Кюстендил бе затиснато от колелото си и убито на място. Само поради неналичието на такава врата има доста случаи на потърпевши и убити хора ", изясни Маринков.

"След като се постави тази врата, на метър под кабината би трябвало да се инсталира защитен щит, с цел да може хората, които напущат кабината, когато е заседнала, да не падат в шахтите и да се убиват като кучета ", добави специалистът.

Според него третата мярка е на старите асансьори да се постави устройство, което да управлява товара. Когато има претоварване, то не разрешава на кабината да потегли. "Ако имаше такова устройство, дамите, които паднаха с асансьор в "Майчин дом ", нямаше в този момент да са сакати. Една от тях е претърпяла 8-а интервенция, за товаче не е имало устройство за надзор на товара ", сподели още Маринков.

Трите обикновени ограничения за обезопасяване на асансьорите са изпълнени във всички европейски страни още преди 15-20 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР