Над 100 000 са вече доказаните случаи на коронавирус в Африка.

...
Над 100 000 са вече доказаните случаи на коронавирус в Африка.
Коментари Харесай

Коронавирусът в Африка: Има ли повод за притеснение?

Над 100 000 са към този момент потвърдените случаи на ковид в Африка. Жертвите на заболяването са 3 130, а над 41 000 души са се възстановили от болестта.
Въпреки не изключително плашещите данни за континента, който има население от над 1,3 милиарда души, специалисти се притесняват, че броят на инфектираните може да е доста по-голям, защото не се прави огромен брой проби на континента.
Лидер по брой инфектирани е Южна Африка с потвърдени над 19 000 случая. Начело по смъртни случаи като безспорен брой, обаче, е Египет, където от COVID-19 досега са умряли 696 души.
Съотнесено към популацията на обособените страни на челно място застава департаментът Майот, който се намира в Индийския океан, сред Северен Мадагаскар и Северен Мозамбик. Малката страна на процедура е територия на Франция от 1843 година и това евентуално изяснява огромният брой умряли – 70 души на милион население, защото Франция е една от най-засегнатите страни от ковид в Европа.
Майот е следвана в тази статистика от Алжир и Джибути, които обаче са много обратно от департамента и имат смъртност от към 13 души на милион население.
Експерти към този момент показаха мнение, че в Африка би трябвало да се тестват към 10 пъти повече хора за ковид, в сравнение с до момента. Континентът би трябвало да се стреми да тества най-малко един % от популацията или 13 милиона души, само че до момента са направени единствено сред 1,3 и 1,4 милион теста, считат експерти от СЗО. Според тях дефицитът на проби и здравно съоръжение остава главния проблем при диагностицирането на вируса и преодоляването на епидемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР