Над 10 процента ръст на туристите очакват в Пловдив през

...
Над 10 процента ръст на туристите очакват в Пловдив през
Коментари Харесай

Пловдив очаква туристи от всички държави

Над 10 % растеж на туристите чакат в Пловдив през 2019 година поради семейството на града като Европейска столица на културата. Хотелите и заведенията за хранене са в подготвеност да посрещнат гостите за откриването на 12 януари. Бизнесът ще разположи по Главната улица в Пловдив кътове за дегустация на локални виновност.

Подготовката за Европейска столица на културата туристическият отрасъл е почнал още преди четири години, незабавно откакто Пловдив завоюва влиятелната купа. Много от ресторантьорите и хотелиерите са вложили в реновиране на обектите си.
Тони Симидчиева - хотелиер: Направихме си ремонт на хотела, на ресторанта, подготвихме си новите менюта, мисля, че сме подготвени да посрещаме посетители.
Националната кухня ще бъде във фокуса на пловдивските заведения за хранене, само че заведенията са в подготвеност да откликнат на всяко предпочитание.
Шеф Хари Сопаджиян: Кухнята ни е ориентирана интернационално, защото нямаме визия какви тъкмо хора, какви националности ще идват. Така че имаме даже и азиатски техники, италианска кухня, доста френски техники.
Все още има свободни места в хотелите в Пловдив за откриването на 12 януари. Според бизнеса туристическият растеж ще се усети след време, тъй като зимният сезон е обичайно по-слаб в Пловдив.

Любозар Фратев - ръководител на Съвета по туризъм в Пловдив: Ръстът на туристите го чакаме към този момент след купата, откакто Пловдив застане по по този начин осезаемо и по-припознаваемо на туристическата карта - европейска и международна.
За четирите години, в които Пловдив се готвеше за европейска столица на културата, нарастването на посетителите в обектите на Стария град е голямо.
Йордан Илиев - шеф на общинско дружество " Старинен Пловдив ": Посещенията на туристическите обекти във Старинен Пловдив са скочили със 105,6 %.
Най-много туристи се чакат в месеците, в които обичайно се организират панаир на занаятите, дефиле на младото вино и празниците на Стария град.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР