Над 10 пожари са гасили огнеборците в област Монтана само

...
Над 10 пожари са гасили огнеборците в област Монтана само
Коментари Харесай

Над 10 пожара бушуваха в Монтанско само за ден, горяха треви и земеделска техника

Над 10 пожари са гасили огнеборците в област Монтана единствено за последното денонощие. Изгорели са хиляди декари треви, както и селскостопанска техника.
Над 4000 декара треви и шубраци са изгоряли нощес на Пъстрина. 10 профилирани автомобила са взели участие в гасенето на огъня през цялата нощ. Пострадали хора няма. В момента екипи на пожарната обикалят региона и оглеждат за незагасени огнища.
В село Ерден, в база на някогашен селскостопански двор, стопанисвана от 35-годишен монтански гражданин, също е зародил пожар. Изгорял е трактор, с незнайни марка и модел. Спасени са ремарке, цистерна и различен трактор. Пожарът е сподавен. Към момента няма данни за тенденциозен палеж.
Заради късо съединяване е изгорен още един трактор във Вършец. Във Вълчедръм се е запалил комбайн, благосъстоятелност на компания, само че противопожарните екипи са загасили огъня и са съумели да спасят машината.
Пожарникарите са гасили още пожари в учебно заведение в Лом, Буковец, Гаврил Геново, Монтана и сухи треви край язовир „ Огоста “.
В региона остава предизвестието за нараснала пожароопасност поради сухото и горещо време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР