Над 10 млн. лева по оперативна програма Региони в растеж“

...
Над 10 млн. лева по оперативна програма Региони в растеж“
Коментари Харесай

Нанков: Даваме над 10 млн. лв. за реконструкцията на Западния парк

Над 10 млн. лв. по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 ще получи Столичната община за ремонта на Западния парк. Това разгласи районният министър Николай Нанков по време на подписването на контракта с кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС.

Нанков добави, че министерството работи с общината и по други планове. Един от тях е за закупуването на трамвайни мотриси, които ще се движат по линия 5, както и реализирането на плана " Златна София ". Той добави, че следва да бъде подписан контракт за средства, които ще бъдат дадени за ремонт на детски градини и учебни заведения в София.

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова, сподели че ще бъдат ремонтирани 530 дка в Западния парк и също така ще бъде отворен и още един вход към парка откъм регион „ Люлин “.

" Освен обновяването на алеи, настилки, включва се подмяната с разнообразни типове настилки както с асфалтови настилки, по този начин също с композиция с гранитни павета и плочи по централните алеи. По-интересното тук е, че предвиждаме и специфичен веломаршрут обвързван с градските велоалеи. Ще се възстановят водни площи, ще се построи поливна система, ново декоративно осветяване и видеонаблюдение. Грижата за запазване сигурността е съществено залегнала в нашата стратегия ", съобщи Фандъкова.

Тя сподели още, че до няколко седмици се чака да стартира ремонтът на парка като срокът за осъществяването му е 10 месеца. Фандъкова добави, че през тази година ще се работи и по закриването на нови паркове в града. Уточни, че до дни стартира строителството на парк „ Въртопо “ в „ Младост “, а вторият се отнася до осъществяването на втория стадий на парк „ Възраждане “. Столичният кмет добави, че и тази година продължава и поддръжката в останалите паркове.

" Предстои да бъде подписан контракт с определен реализатор за 4-та зона, зоната към храм-паметника " Св. Александър Невски “, тъй че още тази година да стартираме и този план ", посочи Фандъкова.

Кметът добави, че следва да се подпише и контракт за ремонта на детски градини и учебни заведения в София. Тя акцентира, че осъществяването на някои от плановете се апелират и уточни, че това се отнася за закупуването на 13 нови трамвайни мотриси и реконструкцията на бул. „ Цар Борис III “ и ул. „ Каменоделска “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР