Над 10 лекари от различни специалности работят за спасяването на

...
Над 10 лекари от различни специалности работят за спасяването на
Коментари Харесай

След 5-часова борба над 10 лекари спасиха живота на 5-годишно момче

Над 10 лекари от разнообразни специалности работят за спасяването на 5-годишно момченце от Казанлък с тежка порезна рана на ръката в региона на китката и дланта. По време на игра със сестричката си те инцидентно чупят стъклото на интериорна врата в къщи . Парче от счупеното стъкло пронизва дясната ръка на детето и раздира съществени връзки в региона на дланта и пръстите и провокира изобилна кръвозагуба.
След като е отведен в с кола за спешна помощ в незабавния кабинет на една от частните лечебни заведения в Стара Загора, съдови хирурзи стопират кръвозагубата и бързо образуват мултидисциплинарен лекарски екип, който се бори за живота и ръката на момченцето. Напълно прерязана е една от главните артерии на ръката му в региона на китката и дланта, един от значимите нерви са прерязани сухожилията на 3-ти, 4-ти и 5-и пръст. На помощ идва и екип неврохирурзи от държавната университетска болница, които съумяват да възстановят прекъснатите нерви на ръката на детето. Възстановена е прекъснатата артерия, а ортопед зашива прекъснатите сухожилия в ставния уред.
Хирургическата интервенция продължава пет часа, а пет дни след случая - на 11 юни, детето е с възобновен на 95% двигателен размер на ръката . Според лекарите нервните структури на ръчичката са възобновени като флексия, екстензия и ротация на засегнатите пръсти и имат естествена сензитивност. Само в палеца момченцето усеща леко изтръпване, което лекарите чакат скоро да отшуми, а прогнозите са, че то ще възвърне ръката си изцяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР