Над 10 километра е опашката на единствения вход за Гърция

...
Над 10 километра е опашката на единствения вход за Гърция
Коментари Харесай

Над 10-километрова опашка на единствения вход за Гърция

 Над 10 километра е опашката на единствения вход за Гърция – Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Вчера южната ни съседка затвори и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " за туристи от България. Сега оттова могат да минават единствено българи с трудови контракти в Гърция, както и собственици на парцели там.

В петък обстановката на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " беше спокойна, нямаше съвсем никакви коли. В събота се стигна до рекордната 15-километрова опашка. Вчера на граничния пункт също беше умерено. Днес обаче това не е по този начин. Колоната е формирана най-вече от български и румънски туристи.

Една от вероятните аргументи за дългото очакване е подценяване на обстановката в ранните часове от страна на гръцките управляващи.

Много от чужденците се пробват да избегнат колоната, насочвайки се по странични пътища и обходни направления. Там обаче те срещат полицията и се постанова да се връщат назад на колоната.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко Войвода " се пропущат единствено сезонни служащи и товарни коли. Туристите, които се връщат в България, могат да влязат през всички гранични пунктове.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " могат да минават хора с така наречен " основателни аргументи " – сезонни служащи с трудови контракти, както и притежатели на парцели в Гърция. За да бъдат пропуснати през пункта, всичко това би трябвало да бъде потвърдено с документ. 

От през днешния ден Гърция е затворена за сръбски жители. Забраната за влизане ще важи до 15-ти юли и е наложена поради тревожната обстановка с ковид в Сърбия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР