Над 10 килограма наркотици са иззети при специализирана операция в

Над 10 килограма наркотици са иззети при специализирана операция в ...

Голям удар по наркомафията във "Филиповци"! Иззеха над 10 килограма дрога.

Над 10 килограма наркотици са иззети при специализирана операция в кв. „Филиповци“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от Фокус.

В хода на проведена на 10 юни полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, служители от сектор „Наркотици“ са задържали 50-годишен мъж. Действията са осъществени малко преди обяд в кв. „Филиповци“.


При последвалите оглед и претърсване в обитаваното от него жилище, полицаите намерили и иззели множество различни на вид опаковки, съдържащи таблетки, тревиста маса и прахообразно вещество, колби, пресовъчна машина, електронна везна, оръжие и боеприпаси. От изготвената експертна справка на част от намереното е установено, че иззетите вещества са 10 317.89 грама амфетамин, 9.84 грама коноп и 34.80 грама хашиш. Предстои изследване и на останалите вещества. 

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. 
 

Източник: blitz.bg