Над 10 хил. жители на Атина се събраха на шествие,

...
Над 10 хил. жители на Атина се събраха на шествие,
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на шествие в Атина против нов закон

Над 10 хиляди поданици на Атина се събраха на шествие, в символ на неодобрение против нов закон на държавното управление за регулация на уличните демонстрации, само че все пак той беше признат от депутатите със 187 гласа „ за “.

Протестиращите се събраха пред постройката на Народното събрание в гръцката столица с лозунги „ долу ръцете от стачкуващите “. Част от тях хвърлиха бензинови бомби против полицията, която им отвърна със сълзотворен газ, съобщи „ Ройтерс “. 9 души са били задържани, а други 15 са привикани на разпит.

Законопроектът дава пълномощия за ограничение и цялостна възбрана на митингите, в случай че управляващите преценяват, че те заплашват публичната сигурност. Освен това тя трансферира отговорността за породени вреди и вреди върху участниците в шествията.

„ Свободата на един човек да стачкува е толкоз скъпа, колкото свободата да посети болница, работата си, дома си “, разяснява премирът Кириакос Мицотакис в послание в поддръжка на закона. Според него би трябвало да има открит ред, който да не попречва придвижването на жителите.

Новите правила целят да заменят декрет от 1971 година, ограничителен митингите. Опозиционните партии упрекват държавното управление, че работи превантивно, с цел да се защищити от възможни демонстрации поради пандемията от новия ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР