Над 10 души са отведени за разпит при операция срещу

...
Над 10 души са отведени за разпит при операция срещу
Коментари Харесай

Над 10 души са отведени за разпит при операция срещу източването на средства от НОИ

Над 10 души са отведени за разпит при интервенция против източването на средства от Национален осигурителен институт. Операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура против злоупотреби с издаваните от ТЕЛК решения и източване на Национален осигурителен институт се организира тази заран по едно и също време в Силистра и в София. 

При интервенцията е отведен за разпит и шефът на клона на Национален осигурителен институт в Силистра, който е татко на известна у нас певица. Работата по случая продължава.Тепърва ще се преценя на какъв брой души ще бъдат повдигнати обвинявания. 

Вътрешният министър Младен Маринов разяснява повече по тематиката:

" Операцията е под управлението на Специализираната прокуратура. Основно работи Областна дирекция-Силистра. Свързано е с отклонение на средства от Държавния бюджет посредством предстваяне на неистинен документи, само че защото сега се правят дейни процесуално-следствени дейности на доста адреси във връзка с доста лица, няма да разясня ".

Над 10 души са арестувани от  ГДБОП и полицията в Силистра, измежду тях е и шефът на Национален осигурителен институт, това разгласи през днешния ден в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

 
Главният секретар изясни, че акцията не е спонтанна. Разследването е на ранен стадий и не могат да бъдат оповестени съответни обстоятелства. " Яснота ще има повече на следващия ден ", сподели Иванов: " Това са хора, които са правили такава активност, медиатори, има държавни чиновници. Утре откакто бъде изработен разбор на събраните доказателства, ще бъде взето решение какви и на кои хора да бъдат повдигнати обвинявания и да бъдат привлечени като обвинени ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР